Intensiv TIG 315 AC/DC PULSE racit cu apa - Aparat de sudura TIG AC/DC Intensiv WeldLand Equipment

Intensiv TIG 315 AC/DC PULSE racit cu apa - Aparat de sudura TIG AC/DC Intensiv WeldLand Equipment

10 000,00 RON
Localizare:
Traseu sugerat:  

Ofertele pentru produsul

 

Intensiv TIG 315 AC/DC PULSE racit cu apa - Aparat de sudura TIG AC/DC Intensiv WeldLand Equipment

10 000,00 RON
+ 20,99 RON costul livrarii
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
eurostoc.ro
Descrierea produsului
Aparatul de sudura digital TIG 315 AC/DC PULSE racit cu apa, este un aparat de ultima generatie destinat uzului profesional. Este realizat folosind tehnologia IGBT si este echipat cu control digital prin microcontroler (MCU). Este folosit pentru sudarea manuala.

- Procedeul TIG pentru otel si metale neferoase cu curent continuu si alternativ.
- Metoda MMA (electrod acoperit).

TIG 315 AC/DC PULSE permite reglarea si controlul digital complet al parametrilor de sudare, caracteristicilor arcului si impulsului si selectarea formei de unda AC. Are aprindere HF, functii HOT START si ARC FORCE, control in doua (2T) si patru trepte (4T), sudare in puncte si afisaj LED.

TIG 315 AC/DC PULSE are o memorie a ultimelor setari. Dupa oprire si repornire, ultimii parametri setati sunt restabiliti. De asemenea, este posibil sa salvati 20 de seturi de setari ale parametrilor de puls si curent de sudare.

TIG 315 AC/DC PULS stabileste noi standarde in randul aparatelor de sudura AC/DC, iar panoul de control usor de utilizat asigura selectarea tuturor parametrilor de control necesari.

DATE TEHNICE:
Tensiune de alimentare [V]: AC 3400
Tehnologia de fabricatie: IGBT
Curent maxim de sudare MMA [A]: 280
Curent maxim de sudare TIG AC [A]: 315
Curent maxim de sudare TIG DC [A]: 315
Ciclu de functionare MMA [%]: 60
Ciclu de lucru TIG [%]: 60
Tensiune circuit deschis [V]: 67
Timp de crestere curent [s]: 0 15
Curent initial [A]: 5-315
Curent de baza [A]: 5-315
Timp panta [s]: 0-15
Curentul craterului [A]: 5-315
Precurent gaz [s]: 0.1 15
Postflux de gaz TIG [s]: 0.1 15
Frecventa pulsului TIG [Hz]: 0,5 999
Latimea impulsului TIG [%]: 10-90
Frecventa AC [Hz]: 1 250
Balans AC [%]: 15-50
Consumul maxim de energie MMA [kVA: 9.2
Consumul maxim de energie TIG [kVA]: 6.3
Consum maxim de curent MMA [A]:15.3
Optiune de consum maxim TIG [A]: 13.7
Securitatea retelei [A]: 16
Greutate [kg]: 35
Dimensiuni (L x L x A) [cm]: 61.5 x 36.5 x 53

TEHNOLOGIA IGBT
Baza constructiei sistemului de conversie a energiei electrice a aparatului de sudura sunt sistemele electronice bazate pe tehnologia IGBT, permitand functionarea in intervalul de frecventa de peste 200 kHz.

Aparatul de sudura este echipat cu un sistem de compensare a tensiunii de retea, care permite functionarea cu fluctuatii de tensiune in retea de pana la 10%.

CICLU DE LUCRU
Ciclul de lucru se bazeaza pe o perioada de 10 minute. Un ciclu de functionare de 60% inseamna ca este necesara o pauza de 4 minute dupa 6 minute de functionare. Un ciclu de lucru 100% inseamna ca dispozitivul poate functiona continuu fara intrerupere.

GRAD DE PROTECTIE
IP determina masura in care dispozitivul este rezistent la patrunderea substantelor solide si a contaminantilor apei. IP23 inseamna ca dispozitivul este potrivit pentru functionare in interior si nu este potrivit pentru utilizare in ploaie.

SUDARE MMA
TIG 315 AC/DC PULSE permite sudarea cu un electrod acoperit.

FUNCTIA ARC FORCE
Va permite sa reglati dinamica arcului de sudare. Scurtarea lungimii arcului este insotita de o crestere a curentului de sudare, care stabilizeaza arcul.

Scaderea valorii are ca rezultat un arc moale si o adancime de penetrare mai mica, in timp ce cresterea valorii are ca rezultat o penetrare mai adanca si posibilitatea de sudare cu arc scurt.

Cand functia ARC FORCE este setata la o valoare ridicata, puteti suda mentinand o lungime minima a arcului si o viteza mare de topire a electrodului.

FUNCTIA HOT START
Se numeste popular Hot Start. Functioneaza atunci cand arcul este aprins, determinand cresterea temporara a curentului de sudare dincolo de valoarea setata de sudor

HOT START are scopul de a preveni lipirea electrodului de material si este de mare ajutor la aprinderea arcului. La sudarea elementelor mici, se recomanda dezactivarea acestei functii deoarece poate arde materialul de sudura.

TIMP PREGAZ
Timpul de la apasarea butonului de pe maner si deschiderea supapei de gaz pana la aprinderea arcului. In mod normal, alimentarea cu gaz de protectie la iesirea duzei pistolului ar trebui sa dureze mai mult de 0.5 secunde pentru a proteja punctul de pornire a sudarii si electrodul de tungsten.

CURENTUL INITIAL (AMP PUTERNIC)
Curent care apare In circuit atunci cand butonul de pe maner este apasat. Cu cat este mai mare curentul de pornire, cu atat este mai usor sa aprindeti arcul. Cu toate acestea, la sudarea foilor subtiri, un curent initial prea mare poate provoca arderea foii.

TIMPUL POSTGAZ
Timpul de la stingerea arcului pana la Inchiderea supapei de gaz pentru a proteja bazinul de sudura de solidificare de aer si pentru a raci electrodul de tungsten. Un timp de curgere prea scurt poate duce la oxidarea cordonului de sudura. Cand sudati In modul TIG AC, acest timp ar trebui sa fie mai lung.

PULSE DUTY
Durata impulsului va permite sa reglati adancimea Inglobarii. Cresterea latimii creste adancimea de topire, reducerea acesteia reduce cantitatea de caldura introdusa In material, reducand astfel riscul de ardere prin foi mai subtiri sau elemente mai mici.

Valorile mai mici ale latimii impulsului ar trebui utilizate pentru curenti mai mari. Pentru curenti mici, ar trebui utilizata o latime de impuls mai mare pentru curenti sub 100 A, de exemplu, ar trebui utilizata o latime de peste 50%.

CURENT DE BAZA
Curentul responsabil pentru mentinerea procesului de sudare, valoare mai mica a impulsului de curent. Face mai usor controlul cantitatii de caldura introdusa In material. Setarea curentului de baza este posibila numai pentru sudarea cu impulsuri

TIMP DE COBORARE
Timpul de scadere a curentului de sudare de la valoarea setata la valoarea zero sau a curentului de crater.

CRATER STREAM
Curentul utilizat In unele moduri de sudare cand arcul nu este stins imediat dupa faza de decadere a curentului de sudare. Acest lucru va va permite sa umpleti craterul si capatul sudurii.

Timpul de crestere a curentului de sudare de la curentul initial la valoarea setata a curentului de sudare.

FRECVENTA PULSULUI
Frecventa la care valoarea impulsului curent se schimba Intre curentul de sudare si curentul de baza.

FRECVENTA AC
O caracteristica utila la sudarea aluminiului. Cu cat frecventa este mai mare, cu atat calitatea sudurii este mai buna si concentratia arcului este mai buna

Echilibrul AC
Raportul dintre durata fazei pozitive si negative a curentului. Reducerea echilibrului introduce mai multa caldura In material, rezultand o sudura mai Ingusta si o adancime de penetrare mai adanca, reducand In acelasi timp sarcina termica pe electrodul de tungsten.

Cresterea echilibrului are ca rezultat introducerea mai putina de caldura In material, rezultand o curatare mai buna, o sudura mai larga si o adancime de penetrare mai mica, desi Incarcand semnificativ electrodul de tungsten.
TIG SPOT

Dispozitivul va permite sa efectuati lipirea auxiliara In modul de sudare In puncte limitata In timp.

MOD DE OPERARE 2T/4T

2T Mod In doi timpi Apasarea butonului din maner porneste ionizatorul si aprinde arcul. Procesul de sudare are loc In timp ce butonul este apasat.

4T Modul In patru timpi Apasarea butonului din maner porneste ionizatorul si aprinde arcul. Apoi eliberati butonul si sudati cu butonul eliberat. Apasand din nou butonul va Incheia procesul de sudare
SELECTATI FORMA DE UNDA AC
- Sine Wave O unda clasica, similara sudorilor cu transformator, preferata de sudorii mai vechi.
- Unda patrata Forma de unda universala, cea mai frecvent utilizata pentru sudarea tuturor materialelor. Produce mai multa caldura In zona de sudura si o penetrare mai mare decat alte forme.
- Unda trapezoidala Un arc mai moale, cu un bazin de fluid si umezire buna a materialului. Control mai bun al arcului decat o unda sinusoidala.
- Arbore triunghiular Deosebit de preferat la sudarea materialelor subtiri.

MEMORIA SETARI
Dispozitivul are o memorie a ultimelor setari, adica. Dupa oprire si repornire, ultimii parametri setati sunt restabiliti. De asemenea, este posibil sa salvati un total de 20 de seturi de setari - cate 10 fiecare pentru metodele TIG si MMA. Pentru domeniul de sudura am pregatit pentru dumneavoastra colectia de produse WeldLand Equipment care acopera o gama completa de invertoare de sudura si taiere din toate procedeele: MMA TIG DC TIG AC-DC MIG-MAG si taiere cu Plasma. Tot in aceasta categorie de produse se regasesc si o multime de accesorii si instrumente necesare in procesul de sudura sau taiere cu plasma. Taierea cu plasma este in prezent unul dintre cele mai folosite procedee de taiere atunci cand vine vorba de realizarea de lucrari care presupun taierea de materiale metalice. Dupa cum se stie exista trei stari de agregare a materiei: solida lichida si gazoasa. Insa exista si a patra stare de agregare si aceea este plasma. Plasma sau jetul de plasma realizat de echipamentele de taiere se obtine prin constrangerea unui arc electric facut intre un electrod si o duza de cupru acesta fiind impins printr-un orificiu de dimensiuni cuprinse intre 0.5-1.5mm cu ajutorul aerului comprimat de la compresor sau a unor gaze tehnice azot argon hidrogen heliu numite si gaze plasmagene. Procedeul de sudare MIG-MAG este o varianta imbunatatita a procedeul de sudare manuala cu electrod invelit SMEI. Sudarea MIG-MAG este un procedeu de sudare cu arc electric in mediu de gaz protector cu electrod fuzibil. Gazul protector are functia de a proteja baia de metal topit de actiunile nedorite ale oxigenului si azotului din atmosfera. Prcedeul de sudare MIG-MAG este unul dintre cele mai cunoscute procedee de sudare procedeul avand si cea mai mare rata de utilizare acesta fiind folosit in mai multe domenii. Sudarea manuala cu electrozi inveliti MMA este cel mai folosit procedeu de sudare cand vine vorba de lucrul pe santier deoarece nu necesita costuri foarte mari in achizitionarea de aparate de sudura. In ziua de azi cele mai folosite aparate de sudare sunt de tehnologie invertor. Aceste aparate sunt foarte usor de utilizat ne fiind necesara o instuire si pregatire suplimentarea in cea ce priveste tehnica de sudare si modul de folosire. De asemenea Procedeul WIG-TIG este adesea folosit pentru sudarea otelurilor inoxidabile si a materialelor usoare precum aluminiu magneziu etc. Procedeul este mai complex si dificil de manevrat si mai lent comparativ cu alte procedee de sudare insa imbinarea sudata rezultata este mai rezistenta si de o mai buna calitate.

Galerie

Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.